Home

Achtergrond 157 x bekeken

'Duitse economie op rand van recessie'

De Duitse economie, de grootste van Europa, staat volgend jaar op de rand van een recessie door de financiële crisis en de afzwakkende wereldeconomie.

De groei komt volgend jaar naar verwachting uit op slechts 0,2 procent. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van de belangrijkste economische onderzoeksinstituten van Duitsland.

Eerder werd voor 2009 uitgegaan van een groei van 1,4 procent. Dit jaar groeit de Duitse economie nog met 1,8 procent, onveranderd van een eerdere prognose. Vorig jaar kwam de groei uit op 2,5 procent. Volgens de onderzoekers van onder meer de denktanks IFO, IfW en RWI is Duitsland extra gevoelig voor de afzwakkende wereldeconomie en de kredietcrisis vanwege zijn grote exportsector. Duitsland is 's werelds grootste exporteur.

De onderzoekers houden ook rekening met een rampscenario, waarin de Duitse economie volgend jaar zelfs met 0,8 procent krimpt. Dat zou gebeuren als de wereldeconomie echt wegzakt en en de financiële crisis nog dieper wordt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.