Home

Achtergrond 188 x bekeken

Drentse staten verder zonder Relus ter Beek

De vorige week overleden Drentse commissaris van de Koningin Relus ter Beek is donderdag in een korte statenvergadering herdacht.

Provinciale Staten van Drenthe kwamen vandaag voor het eerst bijeen sinds het overlijden van Ter Beek.

De vergadering werd geleid door vicevoorzitter Ard van der Tuuk. Het langst zittende Statenlid Arend Wendt (ChristenUnie), PvdA-fractievoorzitter Eddy Veenstra en waarnemend commissaris van de Koningin Anneke Haarsma hielden korte speeches, waarin de in het harnas gestorven voorzitter werd geroemd om zijn humor, zijn zakelijke manier van leiding geven en zijn tactvolle omgang met mensen.

De stoel van Ter Beek was leeg; op tafel lag een bloemstuk. Daarna werden nog een aantal hamerstukken behandeld. Discussiestukken waren van de agenda gehaald.

Wendt noemde Ter Beek de beste ambassadeur van Drenthe die we maar kunnen indenken''. "En wat hebben we met hem gelachen'', schetste de nestor van de Staten. Veenstra vond het nu al ,,een stuk saaier geworden'' in de Statenzaal. Haarsma karakteriseerde Ter Beek als "erudiet, strateeg, coach, stille kracht'' en "een aaibaar politiek dier''. Volgende week bespreekt het presidium de opvolging van Ter Beek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.