Home

Achtergrond 202 x bekeken

Doodskist als lespakket voor scholen

Een begrafenisondernemer uit Elburg heeft een lespakket over de dood samengesteld voor kinderen in het basisonderwijs.

Een basisschool in Nunspeet gaat maandag met het materiaal, bestaande uit onder meer een doodskist in de klas, aan de slag.

Samen met archivaris Els van Nieuwenhuijzen stelde uitvaartondernemer Marianne Doornbos een lespakket samen, bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar. "De dood is een moeilijk onderwerp in Nederland. Als je daar wat in wilt veranderen, moet je bij de jeugd beginnen. Zij praten er veel makkelijker over dan volwassenen'', aldus Doornbos vandaag.

Ze bevestigde een verhaal hierover in regionaal dagblad de Stentor. In de doodskist zitten onder meer boekjes over rouwverwerking in andere culturen, in de muziek en in kleding. Maandag beginnen de lessen op de Montessorischool Nunspeet. Niet iedereen was meteen enthousiast, erkent Doornbos. "Er waren ouders bij die niet wilden dat hun kinderen de lessen zouden bijwonen. Na de uitleg zijn ze bijgedraaid''.

Ze hoopt dat ook andere basisscholen in Gelderland het lespakket gaan gebruiken. Het Nederlands Uitvaart Museum heeft al belangstelling getoond voor het project.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.