Home

Achtergrond 152 x bekeken

Dodental overstromingen Jemen opgelopen

Het aantal mensen dat in Jemen is omgekomen door overstromingen als gevolg van zware regenval, is opgelopen tot ruim negentig.

Dat hebben regeringsfunctionarissen in de hoofdstad Sanaa gisteren gezegd. Zeker tweeduizend huizen zijn verwoest en tienduizend mensen zijn dakloos. Vooral de zuidoostelijke provincies Hadramaut en Mahara zijn zwaar getroffen. De provincie Hadramaut is tot rampgebied verklaard.

Saudi-Arabië heeft het getroffen buurland 100 miljoen dollar (80 miljoen euro) aan hulpgoederen beloofd. Ook andere landen in de regio hebben hulp aangeboden. Jemen is een van de armste landen ter wereld.

Volgens minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) die momenteel in het land op bezoek is, wordt een deel van de bevolking niet bereikt door hulpverleners. Koenders wilde zelf niet naar het rampgebied, omdat de weinige mogelijkheden voor transport gebruikt moeten worden om hulp te bieden.

Jemen heeft een hulpfonds in het leven geroepen. Er is volgens Koenders nog geen verzoek aan de Nederlandse regering om hulp gedaan. Hij heeft woensdag een gesprek met president Ali Abdullah Saleh.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.