Home

Achtergrond 174 x bekeken

Doden door aardbeving Pakistan

In Pakistan zijn woensdagochtend vroeg circa tachtig mensen omgekomen door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter.

Een hoge functionaris van de provincie Baluchistan verwacht dat het dodental nog flink zal oplopen. Tientallen personen raakten gewond door de beving in het zuidwesten van het land, nabij Afghanistan. Mensen renden schreeuwend de straat op en honderden lemen huizen raakten beschadigd.

Volgens het Amerikaanse geologisch instituut USGS vond de beving 70 kilometer ten noordoosten van de stad Quetta plaats, 10 kilometer onder het aardoppervlak.

”We lagen te slapen toen de aardbeving begon”, zei een inwoner van het district Pishin. ”We grepen de kinderen en renden naar buiten. De grond trilde ruim een minuut lang.” Volgens andere ooggetuigen waren er twee bevingen, waarvan de laatste het hevigst was.
Ruim twee jaar geleden stierven 75.000 mensen in Pakistan en Kashmir door een beving van 7,6 op de schaal van Richter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.