Home

Achtergrond 269 x bekeken 4 reacties

Dierenliefhebbers in actie op dierendag

Enkele actiegroepen die opkomen voor het welzijn van dieren, grijpen Werelddierendag aan om te protesteren tegen dierenleed.

Zo komen zaterdag bij de Turkse ambassade in Den Haag actievoerders bijeen om te protesteren tegen de aanhoudende stroom van vergiftiging en mishandeling van (zwerf)honden in Turkije door de plaatselijke overheid.

Ook in landen als Amerika, Canada, Turkije, Frankrijk, Engeland en Zwitserland gaan mensen de straat op voor honden die op inhumane wijze aan hun einde komen. ”De kracht van de demonstratie ligt vooral in het feit dat in deze landen gelijktijdig wordt gedemonstreerd”, aldus Stichting ActieZwerfhonden.

In Rijswijk is een protestmars tegen het Biomedical Primate Research Centre, waar experimenten worden uitgevoerd op apen. De organiserende Anti Dierproeven Coalitie wil dat het centrum aan de Lange Kleiweg wordt gesloten. Het wetenschappelijk onderzoeksinstituut doet onderzoek naar ziekten die een bedreiging vormen voor de volksgezondheid.

De organisatie verwacht dat zevenhonderd mensen meelopen in de mars. Er worden zelfs bussen ingezet zodat alle belangstellenden kunnen meedoen. De optocht eindigt bij het grootste apencentrum van Europa waar ongeveer 1.100 makaakapen en tweehonderd marmosets gevangen zitten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  A Wakker Dier

  Maar 1 dag per jaar gebruiken om te protesteren?
  Rest van het jaar intresseerd hun het niet of zou te veel protesteren de belangstelling van de media verminderen?


  Lizette,Rinnie.. kom er maar in.

 • no-profile-image

  gert

  ga ook even bij de dierenasiels langs met al die gedumpte honden en katten,die er voor de vakantie gebracht worden omdat het baasje op vakantie moet

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Bij mijn dieren is het niet nodig om een kalender te controleren, steeds dierendag. Marianne Thieme en vele medelanders is dierendag gelijk aan een maal per vier jaar als klapvee stemrecht hebben.

 • no-profile-image

  dirk

  Gelukkig is het voor mijn dieren elke dag dierendag, dus de elke de dag de aandacht die ze behoeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.