Home

Achtergrond 209 x bekeken

Crucell: resultaten in middel tegen hondsdolheid

Biotechnologiebedrijf Crucell heeft naar eigen zeggen positieve resultaten geboekt bij de zogeheten tweede fase van het klinisch onderzoek voor een geneesmiddel in de VS tegen hondsdolheid bij mensen.

Dat maakte Crucell woensdagavond bekend. Bij de 140 personen die aan de studie meewerkten, kwamen geen serieuze bijwerkingen naar voren, aldus Crucell. ,,Deze hoopgevende eerste resultaten maken de weg vrij voor de verdere ontwikkeling van een mogelijk levensreddend medicijn'', aldus Crucell. Het bedrijf startte in mei ook een tweede fase-onderzoek in de Filipijnen. Crucell verwacht dat deze studie voor het einde van het jaar is afgerond.

Het bedrijf werkt in dit onderzoek nauw samen met het Franse Sanofi Pasteur, de vaccindivisie van Sanofi-Aventis. Crucell kan bij succesvolle ontwikkeling en verkoop van het vaccin, een bedrag van 66,5 miljoen euro krijgen. Crucell schat de markt voor medicijnen tegen hondsdolheid op meer dan 300 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.