Home

Achtergrond 192 x bekeken 7 reacties

Cramer: weet wat je eet

Minister Jacqueline Cramer (Milieu) ziet in een rapport over de schadelijke milieu-effecten van het eten van vlees geen reden met voorschriften te komen.

Wel pleit zij ervoor dat burgers goed geïnformeerd worden over hun voeding. "Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de wijze waarop en onder welke omstandigheden producten zijn gemaakt en waar het vandaan komt. Bijvoorbeeld door het eten van seizoensgebonden producten, die niet buiten het seizoen met het vliegtuig naar Nederland hoeven te komen. Of door te letten op een milieuvriendelijke manier van telen of verbouwen. En je kunt natuurlijk ook letten op de hoeveelheid die je kookt, zodat je niets hoeft weg te gooien."

Lees ook: Afzweren vlees beperkt uitstoot met 4 procent

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gert

  Koetje, dat willen ze nu juist niet horen, wanneer ze dat vertellen klopt het verhaal van dat vegatuig niet meer. Die willen de mensen juist wijsmaken dat onze dieren het smakelijke humane voedsel opeten. De veehouderij maakt van onbruikbaar eiwit een zeer smakelijke en gezonde eiwitbon.
  Al die onderzoeken brengen gelukkig de echte truth naar boven: als je wat voor het milieu wilt doen, moet je in nederland blijven, zoveel mogelijk met de fiets en eten wat dichtbij geproduceerd wordt. En het veevoer wat elders gehaald wordt is een vorm van ontwikkelingshulp.

 • no-profile-image

  usciolu

  Nee, beste Geert: helemaal mis. Vlees is juist bijzonder milieu-onvriendelijk!
  Meat the Truth!

 • no-profile-image

  gert

  al die vakantiereizen naar verre oorden zijn ook heel slecht voor het milieu en wie maken die reizen ?juist de mensen die de mond vol hebben van het milieu

 • no-profile-image

  Geert P

  Een waar woord van deze minister! Dit onderzoek bevestigt wat eerder al door het Voedingscentrum en door de FAO naar buiten is gebracht. Een kilo vlees staat gelijk aan het rijden van 50 km met de auto. Wil je die 50 km toch rijden, maar wel milieuvriendelijk (zeg maar in een Prius), dan moet het vlees afkomstig zijn van de Nederlandse intensieve veehouderij! Immers, door de efficiënte productiemethode (o.m. een gunstige voederconversie) en gebruik reststoffen (van o.m. voedingsindustrie) is dit het meest milieuvriendelijk. Eet meer Nederlands vlees!

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Geert,

  Goed verhaal. Maar de vergelijking met de Prius is al achterhaalt. Zie diverse online beschikbare onderzoeken.

 • no-profile-image

  Gaatze

  Meat the truth... geloof je ook nog in sinterklaas??? Ik zou zeggen allemaal maar vegetarier worden en aan de sojaproducten.. dan wordt het krachtvoer misschien ook goedkoper... Deze wordt immers voor een deel gemaakt van sojaschroot

 • no-profile-image

  koetje

  Achterop de vrachtbrief die je bij elke voerleverantie krijgt,kun je mooi lezen welke producten in het krachtvoer zijn verwerkt. In het krachtvoer wat ik het hele voorjaar en zomer heb gevoerd,is het enige sojaproduct wat erin is verwerkt de sojaschillen, puur een afvalproduct dus, afkomstig uit de menselijke voedingsindustrie.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.