Home

Achtergrond 157 x bekeken

Consumentenbond krijgt honderden vragen over sparen

De Consumentenbond heeft de afgelopen dagen veel vragen over (veilig) sparen en spaartegoeden binnengekregen.

Tussen 10 september en 10 oktober kreeg de bond zevenhonderd vragen te verwerken, zo heeft een woordvoerster gemeld.

Vooral de laatste tien dagen nam het aantal vragen fors toe. Er klopten vijfhonderd mensen bij de bond aan. Ongeveer de helft wilde informatie over spaartegoeden bij de IJslandse bank Icesave, waar veel Nederlanders geld hebben staan. De bank kan zijn verplichtingen niet meer nakomen.

Inmiddels heeft minister Wouter Bos van Financiën toegezegd dat spaarders hun geld tot maximaal 100.000 euro terugkrijgen. IJsland betaalt gedupeerde Nederlandse spaarders die tegoeden hebben bij de omgevallen spaarbank, maximaal 20.000 euro terug. Tegoeden boven dit bedrag worden tot 100.000 euro vergoed door de Nederlandse overheid. Nederland helpt IJsland bij het terugbetalen door het benodigde bedrag te lenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.