Home

Achtergrond 170 x bekeken

Coca-Cola boekt hogere winst

De Amerikaanse frisdrankmaker Coca-Cola heeft zijn nettowinst in het derde kwartaal met 15 procent zien stijgen vergeleken met een jaar eerder.

Het bedrijf verdiende 1,89 miljard dollar tegen 1,65 miljard dollar in het derde kwartaal van 2007. Dat maakte Coca-Cola vandaag bekend.

Coca-Cola had in eigen land last van teruglopende verkopen maar wist dat te compenseren met betere resultaten in het buitenland. De omzet van 's werelds grootste frisdrankproducent steeg van 7,69 miljard tot 8,38 miljard dollar. De cijfers zijn beter dan analisten in doorsnee verwachtten.

Aartsrivaal PepsiCo stelde de markt dinsdag teleur met een winstdaling van 10 procent als gevolg van een stagnerende frisdrankverkoop in de Verenigde Staten. Het bedrijf sluit zes fabrieken en zet wereldwijd meer dan drieduizend man op straat om kosten te besparen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.