Home

Achtergrond 174 x bekeken

China arresteert verdachten melamine-schandaal

De Chinese politie heeft in de noordelijke regio Binnen-Mongolië zes personen gearresteerd, die worden verdacht van betrokkenheid bij het vervuilen van melk met melamine.

Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gisteren gemeld. De arrestaties zijn verricht na onderzoek bij twee zuivelbedrijven in Binnen-Mongolië, die met melamine vervuilde melk zouden hebben geproduceerd.

Het melamineschandaal kwam ruim drie weken geleden aan het licht in China. Fabrikanten bleken melkpoeder voor baby's aangelengd te hebben met melamine, een stof die in verdunde melk het eiwitgehalte hoger doet lijken. Tienduizenden Chinese kinderen werden ziek na het nuttigen van met melamine vervuilde producten. Zeker vier kinderen zijn overleden.

De Chinese overheid heeft meer dan vijfduizend inspecteurs ingezet die moeten toezien op naleving van de gezondheidsvoorschriften voor voeding, aldus het blad People's Daily vandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.