Home

Achtergrond 314 x bekeken

Chauffeur ernstig gewond, kalveren gered

Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Baarle-Nassau is vanochtend vroeg ernstig gewond geraakt toen hij met een vrachtwagen vol kalveren tegen een pijler van een viaduct botste.

Het ongeval leidde tot de afsluiting van de A28, waardoor een lange file ontstond. Aan het eind van de ochtend werd de snelweg weer vrijgegeven. De brandweer was twee uur bezig de gewonde chauffeur uit zijn benarde positie te bevrijden. Van de 80 kalveren kwamen er twintig bij het ongeluk om. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Foto Alex Wever

Met de hand zoekt akkerbouwer Jacob Smith uit het Noord-oost-Groningse Siddeburen bruine bonen uit voor de verkoop. De bonen worden gedroogd op de droogvloer. Vervolgens blaast een aangepaste, ouderwetse waaier stof- en plantresten eruit. De Groningse akkerbouwer verkoopt de bonen grotendeels aan huis aan particulieren die de diepbruine kleur die de bonen na het koken krijgen weten te waarderen. De akkerbouwer verbouwt 2,7 hectare bruine bonen en kent dit jaar een goede opbrengst met 3,5 ton per hectare. Foto Koos van der Spek

Fruitteler Wim van Zetten verkoopt zes fruitrassen aan de dijk bij het Gelderse Maurik. Zo kunnen fietsers over de uiterwaarden van de Lek het fruit makkelijk meenemen. Al het fruit ligt er voor 1 euro per kilo. De teler heeft met Goudreinette en Gieser Wildeman oude rassen in de aanbieding. Nieuwe rassen als Kanzi of Rubens teelt de teler niet. Het fruit in de stand is afgewogen op 1 kilo. Kopers stoppen de euro in een kistje op de stand. De fruitteler teelt appels en peren op 3,5 hectare en is lid van Fruitmasters. Foto William Hoogteyling

De koeien van melkveehouder Bos uit het Groningse Toornwerd worden geschoren door vier medewerkers van AB service uit Bedum. Voorheen deed Bos de klus nog zelf, maar tegenwoordig ontbreekt het hem aan tijd. Veehouders halen hun melkkoeien zo langzamerhand weer naar binnen. Uit hygiënisch oogpunt worden de dieren na het beweidingsseizoen geschoren. Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.