Home

Achtergrond 249 x bekeken

Cefetra maakt zich op voor verdere expansie

Agrarisch bedrijf Cefetra, toeleverancier van grondstoffen naar de mengvoer- en voedingsmiddelenindustrie, gaat terug van negen naar drie aandeelhouders en maakt zich daarmee op voor verdere expansie.

Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt. De resterende aandeelhouders zijn nu: de voercoöperaties ForFarmers (57,7 procent van de aandelen), Agrifirm (32,3 procent) en Rijnvallei (tien procent). De overige zes aandeelhouders bezaten samen dertien procent van de aandelen). Deze aandeelhouders zijn de coöperaties: Arkervaart-Twente, De Valk Wekerom, Agruniek, De Samenwerking, Zuid-Oost Salland en De Eendracht.

Door het beperken van het aantal aandeelhouders wordt de slagkracht van Cefetra vergroot, aldus directeur Hugo Stam. In verband met de gewenste expansie, stelt Cefetra zich overigens nadrukkelijk wel open voor nieuwe aandeelhouders. Deze moeten dan echter wel strategisch aandeelhouder zijn, de missie en strategie ondersteunen en mede inhoud geven. "Dit alles gericht op internationalisatie en diversificatie," aldus Stam.

Of registreer je om te kunnen reageren.