Home

Achtergrond 161 x bekeken

Bukman voorzitter CDA-programcommissie EU

Het CDA-verkiezingsprogramma voor het Europees Parlement wordt opgesteld door een commissie onder leiding van oud-landbouwminister Piet Bukman.

Dat heeft het CDA-partijbureau bekendgemaakt.

In de tienhoofdige commissie hebben verder zitting onder anderen voormalig minister van financiën Onno Ruding en oud-staatssecretaris voor Europese Zaken en Eerste Kamerlid René van der Linden. Henk Jan Ormel, woordvoerder Europese Zaken in de Tweede Kamer, en zijn fractiegenoot Wim van de Camp, kandidaat-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, zijn adviseurs van de commissie.

Het concept-programma wordt eind januari 2009 naar de gemeentelijke afdelingen gestuurd. Het programma wordt, tegelijk met de kandidatenlijst, op het partijcongres van 21 maart officieel vastgesteld. De concept-kandidatenlijst is medio december bekend.

De Europese verkiezingen vinden plaats in juni 2009.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.