Home

Achtergrond 172 x bekeken

Brussel wil meer pensioenen voor Europeanen

Meer Europeanen moeten een beter aanvullend pensioen kunnen opbouwen, vindt de Europese Commissie.

Momenteel zijn er amper zulke bedrijfspensioenen in de IT-sector of in EU-landen als Italië.

"We moeten kijken of betere wetten nodig zijn om te verzekeren dat werknemers de beste pensioenen krijgen'', aldus EU-commissaris Vladimir Spidla (Sociale Zaken) maandag bij de presentatie van een rapport. Hij heeft zorgen over geringe of ontbrekende aanvullende pensioenen voor vooral vrouwen en laagbetaalden.

EU-commissaris Spidla wil daarom dat Europeanen meer uitleg krijgen over de aanvulling op hun staatspensioen AOW. Hij meent ook dat mensen niet te vroegtijdig hun pensioengeld mogen opnemen, om te voorkomen dat later te weinig resteert. Verder vindt hij dat de beheerskosten laag moeten zijn.

Nederlanders zitten in de Europese top vier wat betreft het aantal aanvullende pensioenen. Hier bouwt meer dan 75 procent een privépensioen op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.