Home

Achtergrond 207 x bekeken 3 reacties

Brussel betaalt bomenkap Drunense duinen

De bomenkap in het stuifzandgebied Loonse en Drunense duinen is geselecteerd voor EU-subsidie in de komende jaren.

De Europese Commissie heeft dat vandaag gemeld. In nationaal park Loonse en Drunense Duinen ligt een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Vereniging Natuurmonumenten wil hier meer bomen kappen en schapen gras laten weggrazen, om de wind vrij spel te geven op het stuifzand.

Brussel koos ook voor het project Pharmafilter voor schoner afvalwater van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Het zijn twee van de 143 projecten voor het zogenaamde LIFE+ programma voor Europese natuur. Totaal waren zevenhonderd projecten aangemeld voor het budget van 186 miljoen euro.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  nooit meer zeuren over het kappen van bomen in brazilie

 • no-profile-image

  gert

  mag dat maar zo ?

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Hoe betalen ze de bomenkap in brussel? Met ons geld! Dankzij jan peter b

Of registreer je om te kunnen reageren.