Home

Achtergrond 146 x bekeken

Brabantse en Limburgse leraren staken

Ongeveer duizend Brabantse en Limburgse leraren in het voortgezet onderwijs hebben vanmiddag gestaakt.

Ze maakten het begin van een estafettestaking die de bonden voor deze week hebben georganiseerd. Later deze week volgen leraren in de rest van het land met hun actie voor een lagere werkdruk en meer loon.

Enkele honderden stakers kwamen maandagmiddag bijeen in de Brabanthallen in Den Bosch. Vakbondsbestuurders spraken de actievoerders toe. Van een laag animo voor de staking wilden de vakbonden niet horen.

Met de acties willen de bonden afdwingen dat het onderhandelaarsakkoord dat zij op 12 september met de werkgevers sloten, alsnog wordt uitgevoerd. Die afspraken houden onder meer in een verlaging van het aantal lesuren voor leraren en een loonsverhoging van 7 procent. De estafettestaking is een opwarmertje voor een landelijke manifestatie, die mogelijk begin november wordt gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.