Home

Achtergrond 231 x bekeken

Bezuiniging op terpenplan Overdiepse polder

Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) en de provincie Noord-Brabant hebben een akkoord bereikt over besparingen bij rivierverruiming in de Overdiepse polder bij Waalwijk.

Het aangepaste plan valt ruim 14 miljoen euro goedkoper uit en kost het rijk 111 miljoen euro, maakten partijen vandaag bekend.
De provincie presenteerde in mei het plan voor het overloopgebied. Negen agrarische bedrijven krijgen in de polder plek op een hoogwatervrije terp aan de nieuwe dijk aan de zuidzijde van het gebied.

De staatssecretaris vond het plan te duur. De provincie heeft onder meer gekozen voor een smallere dijk om de kosten te beperken. Beide partijen benadrukken dat de uitvoering van het zogenoemde koploperproject geen vertraging heeft opgelopen en nog steeds aan alle veiligheidseisen voldoet. De eerste schop gaat in 2010 de grond in. Het project moet uiterlijk in 2015 klaar zijn.

Als de polder in de toekomst volloopt, is de verlaging van het waterpeil tot aan de stuw van Lith 20 kilometer stroomopwaarts merkbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.