Home

Achtergrond 144 x bekeken

Bezorgdheid over economie neemt toe

Het vertrouwen van Nederlandse consumenten in de economie is verder gedaald door de crisis die de afgelopen weken heerste op de financiële markten.

Volgens een peiling van de Postbank onder 51.400 mensen vindt 54 procent dat de economie er matig tot zeer slecht voorstaat.

Dit meldde de Postbank vandaag. Nog maar 19 procent van de ondervraagden is positief over de economie. Dit is het laagste percentage sinds de bank in oktober vorig jaar begon met het meten van het consumentenvertrouwen.

De Postbank behoort zelf nog tot de optimisten. De bank gaat uit van een groei van 0,8 procent voor de Nederlandse economie. Eerder op de dag liet De Nederlandsche Bank weten dat de economie volgend jaar mogelijk krimpt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.