Home

Achtergrond 143 x bekeken

Belgische overheid houdt benzine duur

Veel Belgen zagen dit voorjaar handenwrijvend hoe hun overheid de accijnzen verlaagden toen de diesel en benzine steeds duurder werden. Maar helaas: nu krijgen ze de rekening alsnog gepresenteerd.

Belgen profiteren nu maar voor de helft van de nu snel dalende olieprijs. De overheid pikt de helft van de prijsdaling in door de accijns te verhogen.

De maatregel volgt op een tegenovergestelde aanpak tijdens de snel stijgende olieprijzen in het voorjaar. Toen verlaagde de Belgische overheid de accijnzen, om het effect voor de automobilist te dempen.

De regering vergat de actie te melden bij de presentatie van de begroting, zo erkende staatssecretaris voor Financiën Bernard Clerfayt donderdag. Hij gaf toe dat hij het besluit over het hoofd gezien bij de presentatie. "Het is dus een stiekeme belastingverhoging'', klaagden automobilistenverenigingen vandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.