Home

Achtergrond 290 x bekeken

Bedrijven klagen over Veemarkt in Purmerend

Ondernemers op bedrijventerrein De Baanstee in Purmerend ervaren overlast van de veemarkt.

Volgende week woensdag is er overleg tussen het bestuur van de veemarkt, de ondernemersvereniging en de gemeente over de kwestie.

Het gaat volgens Willem Lenselink van Celebration Benelux, de onderneming die direct naast de veehal is gelegen, vooral om parkeeroverlast. Daarnaast zou er sprake zijn van stankoverlast en urinerende veehandelaren in openbaar groen. Lenselink: "Als je van dit laatste wat zegt krijg je als antwoord: 'Boeren zijn nu eenmaal zeikerds".'"

De ondernemers hebben niet zozeer problemen met de veemarkt maar willen dat de gemeente met een oplossing komt voor de overlast. Ed Buis, voorzitter van de Stichting Veemarkt Purmerend, erkent dat er sprake is van een parkeerprobleem. Stankoverlast vindt hij moeilijker te begrijpen. "Als je bij de bakker komt ruik je toch ook brood."

Of registreer je om te kunnen reageren.