Home

Achtergrond 295 x bekeken 7 reacties

BN’ers spelen memory voor vergeten dieren

Een geheugenspel spelen op Vergeten Dierendag. Dat doen de bekende Nederlanders Barbara de Loor, Paula Udondek, Fabiënne de Vries en Miljouschka Witzenhausen zondag in Hilversum tijdens de eerste Vergeten Dierendag.

De BN’ers voeren teams aan van jonge dierenbeschermers die via een levensgroot memoryspel aandacht vragen voor onder meer mishandelde dieren en proefkonijnen. De twintig jeugdige deelnemers aan het memoryspel zijn lid van Kids for Animals, de jeugdafdeling van de Dierenbescherming.

De actie vindt plaats op het Mediapark in Hilversum. Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, is erbij en geeft de visie van de Dierenbescherming op Werelddierendag.

De eerste Vergeten Dierendag staat in het teken van proefkonijnen, doorgefokte en mishandelde honden, opgehokte vleeskuikens en over lange afstanden getransporteerde biggen. Het zijn dieren die 4 oktober, Werelddierendag, niet extra worden verwend. Je ziet ze niet, je hoort ze niet, maar ze worden mishandeld en misbruikt, verklaart de Dierenbescherming het initiatief.

Zo worden volgens cijfers van de organisatie jaarlijks bijna 600.000 dieren gebruikt bij dierproeven, gaan rond de 5 miljoen biggen uit Nederland op transport en sterven ongeveer 15 miljoen vleeskuikens nog voordat ze kunnen worden geslacht.

De Landelijke Inspectie Dierenbescherming neemt elk jaar ruim achtduizend meldingen in onderzoek, vooral over honden die niet goed worden verzorgd. Met de Vergeten Dierendag wordt ook stilgestaan bij proefdieren die na een test in leven worden gehouden (55.000 per jaar) en de meer dan 400.000 dieren die in voorraad worden gehouden voor een proef, maar uiteindelijk worden gedood omdat ze toch niet geschikt blijken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  slager

  nou lees ik toch net dat 1 van de top van de dierenbescherming een bakpoen achter over heeft gedrukt
  foei foei foei ze zijn toch net zoals ieder ander mens graaien graaien graaien oja ze zouden het vast gedaan hebben om hun huisdieren een goed leven tegeven wat een stumpers

 • no-profile-image

  gewoon

  Ik krijg toch meer de gedachte dat het een promotiecampagne van BN'ers is om zichzelf in de schijnwerpers te zetten. En dat over de rug van weerloze dieren. Bah.

 • no-profile-image

  ...

  Je moet vroeg beginnen om het erin te "slaan" bij de jeugd. Je trekt een blik bnérs open en je krijgt vanzelf nog meer aanmeldingen voor die zogenaamde dierenvriendenclubs....
  Zal wel entertaiment in zitten???

 • no-profile-image

  vincent

  wat zijn jullie een stel mierenneukers zeg, en dat noemt zich dierenvriend (:p)
  wees gewoon blij, de dierenbescherming is een orgaan dat zijn stinkende best doet om het in overvloed aanwezige dierenleed op de wereld, of in nederland (ik weet niet in hoeverre zij globaal opereren) het dierenleed te verzachten. en 1 van hun pogingen is met bekende nederlanders, laat ze, ik zie jullie ook niks doen dan zeiken. persoonlijk vind ik het idee van memory heel goed gevonden. ze zouden het moeten uitbrengen misschien dat mensen dan de boodschap zouden krijgen.

 • no-profile-image

  taeka

  Volgens mij hebben we hier een rasechte dierenbeul die te laf is om zijn naam te vermelden

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Taeke,

  Als je oogkleppen had afgehaalt, bedoelt ik met slaan in, die eerst zin,zoals vroeg mensen leerden lezen,rekenen,etc
  Het erin slaan. Ik doen niet aan diermishandeling. Maar heb een hekel aan alles wat ecologisch,biologisch is, door oa Wakker dier.

 • no-profile-image

  gert

  denk ook even aan de dierenasiels waar voor de vakantie heel veel honden en katten worden gedumpt omdat het baasje op vakantie gaat

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.