Home

Achtergrond 212 x bekeken

Amsterdam voor even chocoladehoofdstad

Chocoladeliefhebbers kunnen vanaf 1 november in Amsterdam hun hart ophalen.

De hoofdstad staat tijdens het eerste chocoladefestival Choca tijdelijk in het teken van chocolade. Zestig restaurants zetten chocoladegerechten op de menukaart, het Hilton hotel heeft een speciale chocoladekamer en op de Dam komen levensgrote chocoladeletters te staan.

Een groep ondernemers kwam op het idee voor het festival. Volgens Philipp Kauffmann van chocoladebedrijf Original Beans, een van de initiatiefnemers, loopt Nederland bij omringende landen achter op chocoladegebied. Zeker omdat Amsterdam tegenwoordig de grootste doorvoerhaven van cacao ter wereld is, werd het hoog tijd daar wat aan te doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.