Home

Achtergrond 662 x bekeken

Agrifac failliet verklaard

Agrifac, de fabrikant van bietenrooiers, veldspuiten en aardappelrooiers in Steenwijk, heeft zich dinsdag failliet laten verklaren.

Agrifac, de Nederlandse bouwer van bietenrooiers, veldspuiten en sinds kort ook aardappelrooiers heeft dinsdag de handdoek in de ring moeten gooien. Zeker 70 personeelsleden staan op straat. Op kantoor nemen nog vier mensen de laatste telefoontjes aan, verder liggen alle activiteiten stil.

Agrifac draaide als enige werkmaatschappij met de merken Agrifac, Sieger, WKM en Riecam onder de Agrimac Holding goed. “Het was geen dikke winst, maar we zaten wel in de zwarte cijfers”, aldus commercieel directeur Peter Millenaar.

Reden is dat de schuldenlast in het moederbedrijf, de Agrimac Holding, te groot bleek na eerdere inkrimpingen van deze holding. Agrifac werkt intern aan een doorstart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.