Home

Achtergrond 147 x bekeken 1 reactie

Aftrap PvdA-verkiezingscampagne waterschappen

Milieuminister Jacqueline Cramer heeft zaterdag de aftrap gegeven van de PvdA-campagne voor de waterschapsverkiezingen. Volgende maand worden de verkiezingen gehouden. Voor het eerst kunnen ook politieke partijen meedoen.

De PvdA zegt zich in te zetten voor een sociaal, veilig en duurzaam waterbeheer. Voor de start van de verkiezingscampagne bezocht Cramer zaterdag negen van de ongeveer 25 waterschappen. De waterschappen beslissen over de sterkte van dijken, de hoogte van de waterschapsbelastingen, milieubeheer en zij reinigen bijvoorbeeld afvalwater.

Deelname van de politieke partijen moet de verkiezingen voor de waterschappen een nieuw elan geven, dat is nodig ook. Uit een opiniepeiling vorige maand bleek dat slechts 12 procent van de bevolking weet dat de verkiezingen eraan komen. Daar komt bij dat in recente jaren weinig mensen hun stem uitbrachten.

Uit de enquête bleek helaas ook dat de deelname van politieke partijen nauwelijks meer interesse voor de verkiezingen kweekt. Slechts 20 procent van de ondervraagden gaf aan daardoor eerder geneigd te zijn om te gaan stemmen.

De verkiezingen bij de waterschappen lopen van 13 tot 25 november. Burgers kunnen per post hun stem indienen.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    wat is de partij voor droge voeten en niet te hoge lasten ?

Of registreer je om te kunnen reageren.