Home

Achtergrond 180 x bekeken 3 reacties

92.000 telers voldoen aan eisen van GlobalGap

Wereldwijd voldoen 92.000 telers aan GlobalGap, de organisatie van supermarkten die eisen stelt aan de voedselveiligheid.

Vorig jaar waren dat zo’n 81.000 telers, meldt inspectie-instelling NAK-Agro. In 2004 waren zo’n 18.000 telers gecertificeerd volgens GlobalGap.

Volgens NAK-Agro bevindt bijna 80 procent van de telers zich in West-Europa. "De meeste verse producten worden lokaal ingekocht. Vooral Europese supermarkten stellen GlobalGap als inkoopeis. De groei van het aantal telers is buiten Europa het grootst, vooral in Noord-Amerika en Azië. In Nederland produceert de gehele groente en fruitsector, inclusief tafelaardappelen, volgens de GlobalGap standaard."

In 2011 verschijnt een herziening van de richtlijnen. Die richt zich onder andere op het terug dringen van gewasbeschermingsmiddelen en microbiologische besmettingen van voedsel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sven

  gelijk geef ik jullie wij voldoen aan dat globalgap ,kost alleen maar geld en ongelofelijk veel tijd en het brengt niets meer op als ze ons idd nou een beloonde voor onze goede inspanningen dan doen we ons best krijge we niets terwijl er prutsers zijn die niets hoeve te doen en evenveel krijge

 • no-profile-image

  j bakkers

  leuke voor de NAK. kunnen ze weer lekker geld vangen

 • no-profile-image

  drentse boer

  juist ja de nak lekker vangen en wij krijgen geen cent extra voor onze producten het kost ons veel tijd en dan krijgen wij ook nog eens een dikke nota erachter aan . en in een jaar dat er gebrek is dan gaan er ook aardappels naar diezelfde winkels waar geen certificaat bij is en die boeren lachen lekker omdat die niet die kosten hoefden te maken .ze moeten gewoon die boeren die aan global gap mee doen beter belonen!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.