Home

Achtergrond 168 x bekeken 1 reactie

Woensdag meer duidelijkheid over 'Anne Frankboom'

Het Amsterdamse stadsdeel Centrum geeft woensdagochtend meer duidelijkheid over het lot van de 'Anne Frankboom'.

Dat gebeurt om 8.00 uur met een persbericht, maakte een woordvoerder vanavond bekend. Amsterdam-Centrum moet beslissen of het de eerder verstrekte kapvergunning voor de wereldberoemde kastanje, waar Anne Frank vanuit het Achterhuis op uitkeek, in stand houdt.

Het stadsdeel doet dat op basis van een advies van de bezwaarschriftencommissie, die het eerdere besluit om de licentie te verlenen nog eens nader onder de loep heeft genomen.

Het stadsdeel was eerder van mening dat de 31 ton zware kastanje omver moet, omdat hij lijdt aan de agressieve dikrandtonderzwam. De kap stond aanvankelijk gepland voor eind november, maar de Bomenstichting en een aantal omwonenden staken daar een stokje voor door naar de rechter te stappen. Die oordeelde dat de bezwaarschriftencommissie de zaak eerst moest bekijken.

Mocht Amsterdam-Centrum de vergunning in stand houden, dan is het overigens nog lang niet zeker dat de boom ook daadwerkelijk het onderspit delft. De door de tegenstanders van de kap opgerichte Stichting Support Anne Frank Tree wil hem namelijk ondersteunen met een stalen constructie. Ziet de particuliere eigenaar van de kastanje dat plan zitten, dan is de 'Anne Frankboom' alsnog gered.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    aidan

    Kunnen ze dat kreng niet in de beton gieten,dan hebben ze een monument.

Of registreer je om te kunnen reageren.