Home

Achtergrond 193 x bekeken

Witlofprijs zakt in

Het Belgische witlofseizoen startte in oktober-november 2007 met behoorlijke prijzen, die tussen de 80 en 90 cent lagen, maar vanaf december is er sprake van zeer matige prijsvorming.

Afgezien van een kleine opleving vorige week, toen weer even 80 tot 90 cent werd geklokt, bleven de kiloprijzen rond de 55 tot 60 cent zweven, wat voor de winterperiode te weinig is. Vorig jaar werd in de maand januari gemiddeld 80 cent genoteerd.

De reden voor de zwakke prijsvorming moet gezocht worden bij het grote aanbod in de buurlanden. De worteloogst is vorig jaar overal bijzonder goed gelukt.

Witlof blijft uiteraard een typische wintergroente. De zeer zachte temperaturen van de voorbije weken zijn ook niet direct van aard om de consumptie te stimuleren. Bovendien ondervindt witlof als vers product concurrentie van de goedkope slaprijzen. In koude bereidingen kiezen prijsbewuste consumenten – en die zijn er bij de huidige hoge voedselprijzen steeds meer – voor het prijsvriendelijk alternatief sla.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.