Home

Achtergrond 170 x bekeken

Wilders: ondertekenaars oproep zijn onnozel

PVV-fractieleider Geert Wilders moet niets hebben van de oproep die prominenten via dagblad Trouw hebben gedaan voor tolerantie en respect.

Volgens hem zijn de ondertekenaars "onnozele en naïeve dwazen''.

Wilders noemt ze ook "dhimmi's'', waarmee hij niet-moslims bedoelt die zich uit vrees onderdanig gedragen ten opzichte van moslims. "De islam verdient geen respect, maar moet fel worden bestreden als intolerante en fascistische ideologie'', stelde het Kamerlid vandaag in een reactie.

De gezamenlijke oproep in Trouw komt voort uit een discussie die voorzitter Doekle Terpstra van de HBO-raad vorig jaar via die krant aanzwengelde. Hij pleitte er toen voor een tegengeluid te laten horen tegen de ideeën van Geert Wilders. De PVV-voorman reageerde woedend. De huidige oproep is niet gericht tegen bepaalde politici.

Lees ook Prominenten roepen op tot tolerantie en respect

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.