Home

Achtergrond 133 x bekeken

Wilders noemt hype rond Koranfilm 'gekkenwerk'

Geert Wilders vindt de enorme aandacht voor de Koranfilm die hij maakt 'gekkenwerk'.

"Laten we geen paniek veroorzaken nog voordat er één minuut is uitgezonden.'' Dat zei de PVV-politicus vandaag in de wandelgangen van het Tweede Kamergebouw. Wilders uitte zijn onbegrip voor de zorgen die het kabinet, burgemeesters en vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap bij voorbaat uitspreken over de film.

Dat premier Jan Peter Balkenende al spreekt van een crisissituatie, kan er bij de PVV-leider niet in. Hij bekritiseerde ook de omvangrijke media-aandacht voor het onderwerp.

"Ik zou zeggen: Wacht eerst rustig de film af. Daarna kunnen we het er nog lang genoeg over hebben'', aldus Wilders. Hij zei nog altijd aan zijn productie te werken en gesprekken te voeren met media die de film mogelijk willen uitzenden.

De film waar Wilders aan werkt, moet zijn opvatting uitbeelden dat de Koran een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld. Het kabinet bereidt zich al enige tijd voor op de heftige reacties die de film mogelijk teweegbrengt in binnen- en buitenland. Ook de politie en gemeenten treffen de nodige maatregelen om de commotie te beperken. Voor moslims is de Koran een heilig boek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.