Home

Achtergrond 152 x bekeken

Wellink: 'Crisis kan Nederlandse banken hard treffen'

De president van De Nederlandse Bank (DNB) Nout Wellink vertelt de Tweede Kamer vandaag dat het aanhouden van de zogenoemde subprime-crisis Nederlandse banken harder kan treffen.

Dat zei een welingelichte bron gisterenavond tegen het Britse persbureau Reuters.

De hypotheekcrisis rond mensen met weinig inkomen is nu nog geen groot probleem voor Nederlandse banken, aldus Wellink. Hij spreekt vandaag in het kader van een hoorzitting van de Tweede Kamer over de internationale kredietcrisis.

Volgens de bron zal Wellink grotendeels herhalen wat hij eerder deze maand in het televisieprogramma Buitenhof zei. Toen spoorde hij de Nederlandse regering aan om zich voor te bereiden op het mogelijk overslaan van de effecten van de ontwikkelingen in de Amerikaanse economie naar Europa. De DNB onthield zich gisteren van commentaar.

Tijdens de hoorzitting wordt gekeken naar de gevolgen van de crisis voor Nederland en naar de mogelijke noodzaak van maatregelen. Een andere spreker is oud-minister van Financiën Onno Ruding. Ook deskundigen van onder meer Van Lanschot Bankiers, het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds en ABN Amro zullen hun visie toelichten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.