Home

Achtergrond 157 x bekeken

Weduwe Sukarno: Soeharto was Pol Pot van Indonesië

De Japanse weduwe van de gewezen Indonesische president Sukarno, Ratna Sari Dewi Sukarno, heeft maandag fel uitgehaald naar de zondag overleden Indonesische ex-president Soeharto.

De vrouw vergeleek de man die haar echtgenoot verdreef met Pol Pot, de leider van het moorddadige regime in Cambodja in de jaren zeventig.

"Ik wil niet uithalen naar een dode man maar ik kan Soeharto niet vergeven. Hij was de Pol Pot van Indonesië." Dewi houdt Soeharto verantwoordelijk voor de dood in 1970 van haar man en voor massamoorden in het hele land.

Onder het bewind van Soeharto werden zeker 500.000 communisten gedood, werd Oost-Timor met bruut geweld ingelijfd en werd een jarenlange strijd gevoerd tegen opstandelingen in de provincie Atjeh en in Papua. "Ook al had hij een zacht gezicht, hij kon tegelijkertijd ook wreed en harteloos zijn", aldus de weduwe Sukarno.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.