Home

Achtergrond 232 x bekeken

'Waarschijnlijk toch lichte aanvoerdaling uit Kenia'

De situatie in Kenia is de laatste dagen rustiger, maar desondanks wordt een lichte aanvoerdaling verwacht.

Dat meldt het lokale kantoor van FloraHolland in Nairobi. FloraHolland Nairobi krijgt vanuit bedrijven uit heel Kenia berichten dat kwekers geen last meer hebben van ongeregeldheden, en dat de productie op een normaal niveau ligt. Ook het transport verloopt redelijk normaal.

Op de veilingen was de bloemenaanvoer deze week redelijk op peil, maar verwacht wordt dat het aanbod uit Kenia aan het eind van de week toch iets minder zal zijn.

Eerder deze week konden de medewerkers van Keniaanse kwekerijen hun werk maar moeilijk bereiken vanwege onlusten in en rond Naivasha. Kwekers kregen te maken met arbeidstekorten en ook het bloementransport leverde soms problemen op door wegblokkades.

Lees ook de weblog van teeltadviseur Joop Dame in Kenia op Vakbladvoordebloemisterij.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.