Home

Achtergrond 605 x bekeken 7 reacties

Vragen rondom Duijzer

Dirk Duijzer verlaat het Productschap Tuinbouw (PT). Hij gaat iets doen bij de Rabobank, al wil of kan niemand vertellen wat precies.

Die schimmigheid over de nieuwe functie plus het feit dat Duijzer net herbenoemd was bij het PT, roepen vragen op over de beweegreden.

Duijzer zelf zegt over te stappen omdat de functie bij de bank zo interessant is plus het feit dat hij gezien zijn leeftijd (49) deze kans niet kon laten liggen. Dat laatste is realistischer dan het eerste, omdat volstrekt onduidelijk is welke functie bij de Rabobank het wordt. Duijzer past overigens wel erg goed bij de bank, gezien zijn achtergrond en statuur.

De voormalige LTO-directeur heeft in zijn tweejarig dienstverband bij het PT wel wat bereikt. De inspraak van de leden is verbeterd, de heffingen zijn verlaagd. Anderzijds ontstond een deel van die verworvenheden niet op eigen initiatief, maar onder druk van de kritiek.

Duijzer is er niet in geslaagd die kritiek echt klein krijgen en vergaloppeerde zich onlangs door mee te gaan in de felle woordenstrijd van de NVAF in plaats van nut en noodzaak van schappen te (blijven) onderstrepen.

Het was goed geweest als Duijzer die hele schappendiscussie had afgemaakt bij het PT. Ook wat dat betreft vertrekt hij te vroeg. Het voert echter veel te ver de kritiek als vertrekreden te veronderstellen. Dat is echt te veel eer voor critici als de NVAF.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oostlander

  Allereerst zal dirk zorgen voor continuering van zijn veel te riante salaris. En verder, ja verder wordt het moeilijker gezien zijn laatste ingezonden brief in de Groenten en fruit die niet erg getuigt van belevingszin binnen de sector. Maar goed hij zal wel een netwerkje opgebouwd hebben en dat zal de rabo wel interressant vinden en van die enorme winsten kan dat salarisje nog wel af toch. O ja op de valreep heeft hij nog een prijsvraag bedacht over het (verkapte) voortbestaan van het P.T. . Een lachwekkende reeks vragen waarvan de uitkomst natuurlijk allang vaststond.

 • no-profile-image

  Jan Roovers

  Ik weet wel een goede vervanger voor Dirk Dduijzer, n.l. CLEMENS FISHER.
  Clemens is mede oprichter van de NVAF, praat plat West-Fries, maar iedereen kan hem verstaan.

 • no-profile-image

  roos

  een kapitein die het zinkende schip als eerst verlaat !!!
  Leuk voor zijn nieuwe werkgever

 • no-profile-image

  oostlander

  Uitstekend idee Jan! uit anna paulowna,
  clemens zou het direct laten afslanken tot anti bobo formaat zodat ze eindelijk eens slagvaardig kunnen handelen zonder die enorme afroming door de te vele en te hoge salarissen en bestuurskosten. Wanneer alle telers direct zouden moeten afrekenen met het P.T. (dus zonder tussenkomst van een afzetorganisatie) zodat de kosten beter zichtbaar worden zou de N.V.A.F. er direct hoderden leden bijkrijgen, die ze uiteraard verdienen.

 • no-profile-image

  jac

  hee roos oet lottum,

  welk zinkend schip? hopelijk blijft het schip varen.
  Mag wel een kleiner schip zijn dat beter te besturen is evt met aanpassingen in het besturingssysteem, maar laten zinkn is geen goed idee.
  appel sevenum

 • no-profile-image

  Jan

  Dirk is al wel eens eerder heel snel vertrokken. Bij de NEVEDI (Brancheorganisatie diervoederindustrie) wel te verstaan. Daar heeft hij het een half jaartje uitgehouden.

 • no-profile-image

  Hans Nijland

  We zien dat wel meer dat er een nieuwe "voorman" zit die na een betrekkelijke korte tijd vertrekt. Dan moet dus weer een nieuwe gezocht en ingewerkt worden op kosten van de betalenden. Persoonlijk vind ik het zwak zo snel te vertrekken en het zegt ook iets van waar iemand wel of niet voor staat.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.