Home

Achtergrond 185 x bekeken

Voedingscentrum voert campagne met energiebalans

Energiebalans is de centrale term in een campagne die het Voedingscentrum morgen lanceert. Met dat begrip wil het Voedingscentrum het belang van een goed evenwicht tussen gezond eten en bewegen benadrukken.

Als je in gezonde energiebalans bent, hoef je niet te lijnen of te piekeren over je gewicht, zegt het Voedingscentrum. Zorg dat je altijd iets gezonds bij je hebt, voor als je plotseling trek krijgt, is een advies van het centrum in de campagne.
Vergelijk het lichaam maar met een batterij, stelt het Voedinscentrum voor. De batterij laadt op door ’voeding’. Hij loopt weer leeg door die energie te gebruiken. Wie veel in beweging is verbruikt dus heel veel energie.
Dit ’laden’ en ’verbruiken’ hoort precies in evenwicht te zijn. Zo niet, dan slaat de balans door. Eet je meer dan je verbruikt, slaat je lichaam de niet gebruikte energie op als vet. Je wordt dikker. Eet je minder dan je verbruikt, dan val je af.
Tien min of meer bekende Nederlanders, onder wie Ab Klink, Paul Rosenmöller en Marjan Berk, hebben hun visie op het begrip energiebalans op papier gezet. Berk beschrijft haar leven als ’stofzuigermoeder’; ze at de borden van haar vijf kinderen leeg omdat ze niets kon weggooien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.