Home

Achtergrond 141 x bekeken

Vliegtuigen botsten in 2007 vaker met vogels

Hoewel er in 2007 meer vogels in botsing kwamen met vliegtuigen, wil minister Gerda Verburg (Landbouw) nog niet spreken van een structurele toename van het aantal incidenten.

Gemiddeld keert tien keer per jaar een vliegtuig naar Schiphol terug na een botsing met een of meer vogels. Dat schrijft Verburg vandaag aan de Tweede Kamer als antwoord op vragen over een voorval met een KLM-vliegtuig. Dit toestel keerde in november kort na de start terug naar Schiphol omdat een motor uitviel na een botsing met vogels.

Uit de gezamenlijke reactie van Verburg en Verkeersminister Camiel Eurlings blijkt dat jaarlijks gemiddeld vijf botsingen per 10.000 vliegbewegingen worden geregistreerd. In 2007 waren dat er gemiddeld 6,6. Met het oog op de groeiende ganzenpopulaties rond Schiphol acht Verburg het wel raadzaam het beleid wat aan te scherpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.