Home

Achtergrond 154 x bekeken

Vervoersbranche schiet op kilometerheffing

De vervoersbranche vindt het maar niets dat het vrachtverkeer als eerste vanaf 2011 een kilometerheffing moet betalen.

De doorstroming en de bereikbaarheid worden niet verbeterd. "Onlogisch en onbegrijpelijk'', foeterde vandaag voorzitter Alexander Sakkers van Transport en Logistiek Nederland (TLN) in de Tweede Kamer.

"Het plan zet geen zoden aan de dijk. Er treedt geen enkel regelend effect op'', vulde Dick van den Broek Humpreij van verladersorganisatie EVO aan. Maar hij verwacht niet dat de kritiek veel zal helpen. "Het zij zo. We denken met de minister alleen nog te kunnen praten over de randvoorwaarden.''

TLN en EVO behoren tot de vele organisaties die donderdag in een hoorzitting hun zegje doen over de kabinetsplannen voor een kilometerheffing. Experts, bestuurders, consumenten- en milieuclubs alsmede het bedrijfsleven komen aan de beurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.