Home

Achtergrond 219 x bekeken 2 reacties

'Verbod pelsdierhouderij onfatsoenlijk'

Het verbod op de pelsdierhouderij dat PvdA en SP willen, is in strijd met alle fatsoenlijke maatschappelijke spelregels.

Dat stelt Wim Verhagen, directeur van de Nederlandse Federatie van Edelpelsdieren. "Aangezien het voorstel op geen enkele wijze voorziet in financiële compensatie voor nertsenhouders, zal ook het menselijk leed niet te overzien zijn.''

SP en PvdA willen het houden van pelsdieren voor de productie van bont per 2018 verbieden. Er zijn voldoende alternatieven, vinden ze. De fokkers krijgen van hen tien jaar om hun werk te beëindigen en hun investeringen terug te verdienen.

Maar bij een verbod begint de aftakeling van de bedrijfstak direct, meent Verhagen die erop wijst dat de bontafname groter is dan ooit. "De grondslag voor dit verbod is volstrekt willekeurig en absurd. Bepaalt de overheid en niet de burger zelf wat luxe is: elke dag vlees, een leren bank of een bontjas?''

Lees ook Wetsvoorstel SP/PvdA tegen nertsenfok

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  j.kuhlkamp

  Met de stelling verbod op de pelsdierhouderij is onfatsoenlijk, ben ik het roerend eens.
  Volgens mij word het idee om pelsdieren te houden niet ingegeven door medelijden met de dieren maar puur door groepen van jaloerse mensen waarvan een gedeelte zich zelf geen pelsjas kan veroorloven, terwijl pels het eerste was waar een mens zich in warmde. (eerste levensbehoefte)

 • no-profile-image

  leendert

  ik steun hen allen die nertsen fokken zet hem op ga er nog veel meer fokken en allen die er op tegen zijn de noordpool op dan zul wel anders piepen

Of registreer je om te kunnen reageren.