Home

Achtergrond 153 x bekeken

Varkenshouderij Rusland groeit komende jaren fors

De Russische varkenssector zal in de komende jaren een aanzienlijke opmars maken.

Het Russische agrarische marketingbureau Ikar verwacht dat de productie van varkensvlees dit jaar met 10 procent toeneemt tot 1,8 miljoen ton. Ikar voorspelt dat Rusland in 2012 3,5 miljoen ton zal produceren.

Een oorzaak van de verwachte stijging is de modernisering van de productiesystemen. Bovendien stijgt de consumptie van varkensvlees explosief. In 2004 at de gemiddelde Rus 2,6 kilo varkensvlees, in 2006 was dat ruim 17 kilo. Verwacht wordt dat Russische consumenten in 2012 gemiddeld 30 kilo varkensvlees verbruiken.

Ikar raadt varkenshouders aan de kwaliteit van het vlees te verbeteren. Bovendien moeten ze streven naar kostprijsverlaging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.