Home

Achtergrond 217 x bekeken 7 reacties

Vakbond: hef coupeerverbod op

Schapenhoudersvakbond SVB bestrijdt het coupeerverbod van oud-minister Veerman.

Volgens de bond helpt het couperen van schapenstaarten myasis (huidwormen) voorkomen. Woordvoerder Herman Verheul roept schapenhouders op om de actie te ondersteunen. De vakbond wil zo nodig een gerechtelijke uitspraak.

Sjaar van Beek, voorzitter van de LTO-vakgroep schapenhouderij is bang dat er weinig schapenhouders op de oproep zullen reageren. "Toen het coupeerverbod bekend werd gemaakt hadden LTO-leden ons kunnen vragen om dit onderwerp opnieuw op de agenda te zetten, maar niemand heeft gereageerd."

Het verbod op couperen is op 1 januari 2008 ingegaan. Uit een rapport van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) bleek dat door middel van goed management couperen achterwege kan worden gelaten. De kans op myasis zou er niet door toenemen. Volgens Van Beek is er weinig kans dat de politiek opnieuw over het couperen in discussie gaat. "De samenleving wil het niet meer en er zijn andere mogelijkheden om tegen myasis op te treden. We willen lamsvlees onder een speciaal keurmerk op de markt te brengen."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  by the way, hoe is met je voorlichting Door Denkert? Er is geen mens en of dier dat zich met zijn staart voortplant hoor!

 • no-profile-image

  gj

  Het betreffende rapport van de GD was een waardeloos onderzoek gedaan in oktober /november net in de myasis periode dus ; er is naar toe geschreven dat schapenhouderij zonder couperen goed mogelijk was. Het LTO liet zich flink bij de neus houden door zonder een slag om de arm te houden zich te houden aan de conclusies van het betreffende onderzoek.
  Gisteravond was op tv een programma over een schapenhouder op Texel. Hij kreeg drie stadse bezoekers die het reilen en zeilen op zijn bedrijf een paar dagen meemaakten.
  Binnen no time, bij aflevering van lammeren repte een van de bezoekers over dieren mishandeling. Toen hij zelf echter enkele ogenblikken later een lam bijzonder ruw =dit was mishandeling, had meneer grote pret.
  De moraal, het coupeerverbod wordt afgedwongen door mensen die nergens verstand van hebben. Vanwege niet couperen ontstaat meer dierenleed!

 • no-profile-image

  mevr. Door Denkert

  Ha ha hi hi ho ho ....
  gj voelt zich op zijn pi...uh staart getrapt.
  Arme geejee....mevr. Door is jou altijd voor hoor, als het om een doordenkertje gaat.

 • no-profile-image

  Cor de Vliegher

  Ik ben zeer verheugd dat ik het artikel van GJ lees de staart is een kwelling voor een schaap, ik hoop dat hier meer fokkers op reageren we gaan nu in de goede richting, de dieren om de 3 weken behandelen met insecticiden is toch verschikkelijk, wat gaat de consument daar van zegen.

 • no-profile-image

  mevr. Door Denkert

  Het zou een EXTREEM goede zaak zijn om oa. gj. en cor, de staart te couperen.
  dan kunnen zij zich niet meer vermeren.
  Dat is (ik zeg het met plezier), een zegen voor mens en dier.

 • no-profile-image

  gj

  Mevr. Door Denkert(?) is dus weer een typisch (hopeloos geval) die haar eigen welzijn op dat van een dier projecteert.
  Door het NIET couperen heeft een schaap meer stress in haar leven. U valt dus ook weer onmiddelijk terug in de bekende reactie van de zgn dierenactivisten door anders denkenden leed toe te wensen. Daarom is het ook begrijpelijk dat die club al snel de richting van terrorisme ingaat.

 • no-profile-image

  domi nee

  Heel goed Door, ga zo door.
  Pak die schaapachtige luitjes hier maar eens bij de staart.
  Door zonder staart heeft altijd wel een antwoord
  paraat.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.