Home

Achtergrond 215 x bekeken 1 reactie

Troepen voor Uruzgan oefenen met voorrang

De voorbereiding, het niveau en de kwaliteit van de militairen die nog op missie gaan naar Uruzgan, komen niet in gevaar door het grote beslag dat de missie al legt op de krijgsmacht.

Deze militairen oefenen met voorrang. De reguliere trainingen voor de anderen zijn wel beperkt. Dat heeft minister Eimert van Middelkoop (Defensie) vandaag geschreven in antwoord op vragen van het CDA, PvdA, VVD en de ChristenUnie.

De fracties maken zich zorgen over de personele en financiële middelen, omdat de lopende missie in Afghanistan nu al veel vergt van de strijdkrachten. Gevolg is dat er minder en met minder middelen wordt geoefend.

Van Middelkoop erkent dat maar stelt dat de troepen die zijn aangewezen om naar Uruzgan te gaan, prioriteit krijgen. Ook zijn er minder middelen beschikbaar voor de training. Dat komt omdat de munitie en reserveonderdelen - door het vele gebruik in Uruzgan - vanwege de nodige snelheid aangevuld worden vanuit de voorraden die voor de reguliere opleidingwaren gekocht.

De Kamer is ook bang dat het extra geld dat is uitgetrokken, onder meer voor slijtage, niet voldoende is. Het kabinet zal in de Voorjaarsnota bekijken of de financiële onderbouwing van de missie, die onlangs met twee jaar is verlengd tot eind 2010, voldoende is.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Red Dear

    Ze kunnen ze beter trainen in het bestrijden van de binnenlandse "Taliban", of heet het Thiemeban cs... en de instromende internationale socialisten...
    Wat draagt dat schieten overigens bij aan de klimaatproblematiek? Zouden ze daar ook een streefgetal voor verzonnen hebben in Brussel...

Of registreer je om te kunnen reageren.