Home

Achtergrond 178 x bekeken

Ter Horst en politiebonden vanavond om tafel

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en de politievakbonden, die actie voeren voor een nieuwe cao, komen vanavond bijeen om te praten.

In de afgelopen anderhalve week voerden de vakbonden verkennende gesprekken met het ministerie nadat ze het verhoogde loonbod van de bewindsvrouw hadden afgewezen.

Bij die gesprekken was een topambtenaar van Binnenlandse Zaken aanwezig die verantwoordelijk is voor de politie. Vanavond wil de minister zelf weer met de bonden om tafel "om te kijken waar we nu staan'', zo liet haar woordvoerder weten.

Waar de ontmoeting plaatsheeft, kon hij nog niet zeggen. Ook wilde hij niet kwijt of de verkennende fase hiermee is afgerond.
Voorzitter Gerrit van de Kamp van de vakbond ACP gaat daar wel van uit. "Vandaag wordt de verkennende fase afgerond'', meldde hij.

De politie voert sinds half december acties voor een stevige loonsverhoging. Half januari verhoogde Ter Horst haar aanvankelijke bod met een half procentpunt tot 9,25 procent voor agenten die al lange tijd op straat werken en aan het eind van hun salarisschaal zitten. De andere politiemensen kunnen wat de minister betreft 6,25 procent extra salaris tegemoetzien in de komende twee jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.