Home

Achtergrond 219 x bekeken

'Telers personeelsadministratie uit handen nemen'

De organisatie LTO Seizoenarbeid biedt telers vanaf 1 maart de mogelijkheid van payrolling aan.

Daarmee kunnen telers de administratie en risico's van personeelszaken uitbesteden. Dat zei Bram Verhaegh van LTO Seizoenarbeid, een organisatie van ondermeer ZLTO en LLTB en LTO Noord op de Aardbeiendag.

Volgens Verhaegh is uitbesteding van dit soort taken heel gebruikelijk in andere sectoren als de kleinmetaal, maar in de land- en tuinbouw nog niet breed ingevoerd. De organisatie verwacht binnenkort een samenwerking aan te gaan met een erkend payrollingbedrijf.

Belangstelling is er voor zo'n systeem, stelde hij. De kosten vallen mee, blijkt uit een berekening van de organisatie. Binnenkort start ZLTO een publiciteitscampagne om op deze mogelijkheid te wijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.