Home

Achtergrond 356 x bekeken

Tarieven subsidie duurzame energie bekend

Minister Maria van der Hoeven (economische zaken) heeft vanmiddag de subsidiebedragen voor opwekking van duurzame energie bekendgemaakt.

Voor verbranding van biomassa, vergisting van gft en mest-covergisting is een bedrag van 5,3 cent per kilowattuur beschikbaar.

Daarnaast is er subsidie voor windturbines op land (2,8 cent/kilowattuur), zonne-energie (33 cent/kilowattuur) en biogas (7 cent/kubieke meter). De subsidieregeling wordt naar verwachting 1 april opengesteld. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

De subsidietarieven zijn gebaseerd op een inschatting door Energie Centrum Nederland van het verschil in kostprijs tussen de duurzame energie en hun fossiele tegenhanger. Ze kunnen worden bijgesteld als de ontwikkeling van de elektriciteits- of gasprijs daar aanleiding toe geeft.

Het tarief voor warmtekracht moet nog worden vastgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.