Home

Achtergrond 214 x bekeken

Subsidie MEI: 2-maal €13,5 miljoen

De regeling Marktintroductie Energie Innovaties in de glastuinbouw (MEI) kent twee ronden van openstelling met in totaal €27 miljoen subsidie. Het ministerie van LNV stelt per ronde voor semi-gesloten kassystemen €10 miljoen beschikbaar en €3,5 miljoen voor overige innovatieve energiesystemen. De glastuinders krijgen maximaal €2 miljoen per aanvraag. Belangstellenden kunnen hun aanvraag vooraf laten toetsen. Uitvoerder van de regeling is Dienst Regelingen, die deze aanvullende gegevens op 17 januari 2008 verstrekte.

De subsidie is bedoeld voor glastuinders die hun energiesystemen willen innoveren. De eerste openstelling is van 1 februari tot en met 15 maart. De tweede volgt in september. Aanvragers krijgen binnen 4 maanden na de sluitingsdatum een beslissing.

Voor het aanvragen van de subsidie kan de ondernemer zijn projectidee eerst laten toetsen. Dienst Regelingen geeft aanbevelingen en kan snel beoordelen of het zinvol is om subsidie aan te vragen. Het advies is gratis en vrijblijvend.

Eerder schreef Agrocount.nl over de verschillen met de procedure in 2007. Een aanvullende wijziging is dat het rekenmodel geen verplichte bijlage is bij de semi-gesloten kassystemen. Een uitgebreide brochure is te vinden op het digitale LNV-loket op internet. Andere informatie over subsidies op gebied van energie en milieu is binnenkort ook te vinden op www.energiek2020.nu, evenals over de voorlichtingsmiddag van 7 februari 2008.

Lees ook Marktintroductie Energie Innovaties open van 1 februari tot 15 maart

Meer informatie Het LNV-Loket over Marktintroductie Energie Innovaties 2008

Meer informatie Website Energiek2020.nu

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.