Home

Achtergrond 175 x bekeken

Stuurgroep Aujeszky wil procedure snel opstarten

De Stuurgroep Ziekte van Aujeszky wil zo snel mogelijk beginnen met de procedure om de artikel 10-status te verkrijgen.

De stuurgroep is hierover unaniem in haar advies aan het bestuur van de Productschappen Vlees en Vee (PVV). In de stuurgroep zijn de grote partijen uit de varkenssector vertegenwoordigd, zoals LTO, NVV, COV en NBHV.

Het ministerie van LNV en de Gezondheidsdienst voor Dieren hebben een adviserende rol. Alle inzittenden van de groep zagen de voordelen van de hoogste gezondheidsstatus voor Aujeszky. Met deze beslissing is een eerste stap gezet op weg naar het daadwerkelijk verkrijgen van de status.

Het verzoek wordt nu tot de minister gericht, het ministerie moet namelijk de feitelijk aanvraag doen. Na het indienen van de aanvraag volgt een lange procedure. De stuurgroep hoopt dat Nederland aan het einde van dit jaar over de artikel 10-status beschikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.