Home

Achtergrond 156 x bekeken

Strengere hygiëneregels zaadproductie na clavibacteruitbraak

Zaadbedrijven hebben met Naktuinbouw een nieuwe procedure opgesteld voor de hygiëne in de zaadproductie.

Hiermee verwacht ze de kans op besmetting met clavibacter in tomaten te kunnen verkleinen, meldt brancheorganisatie Plantum.

De zaadbedrijven zijn bezorgd en zeggen al een streng niveau van preventieve maatregelen te handhaven. Dat kon niet voorkomen dat eind vorig jaar een uitbraak van de ziekte optrad, waarvan het vermoede bestaat dat de herkomst bij zaadbedrijven ligt.

NAKTuinbouw en de PD constateerden enkele weken geleden dat een aantal partijen tomatenplanten besmet waren met Clavibacter. De planten werden onmiddellijk vernietigd. In alle gevallen ging het om het ras Bizarr, stelde het PD.

Of registreer je om te kunnen reageren.