Home

Achtergrond 245 x bekeken

Stimuleringsregeling leren en werken in de tuinbouw

Om personeelstekorten in de tuinbouw tegen te gaan, zetten verschillende partijen in de tuinbouwsector zich dit jaar in om de combinatie leren en werken te bevorderen.

Het gaat dan met name om het stimuleren van werknemers van 23 jaar en ouder. Concreet doel is om voor het einde van het jaar 300 nieuwe leer-werktrajecten te realiseren, en om daarnaast 300 mensen te werven voor zogenoemde EVC-trajecten.

EVC staat voor het erkennen van verworven competenties. EVC brengt de kennis en ervaring van werknemers in kaart, en biedt werknemers die laag opgeleid zijn een startkwalificatie. Op die manier wordt verdere scholing voor hen aantrekkelijker.

Onder meer het ministerie van LNV, het Productschap Tuinbouw, twee telers en drie onderwijsinstellingen hebben afspraken gemaakt om meer leer-werktrajecten van de grond te krijgen en het Erkennen van Verworven Competenties te stimuleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.