Home

Achtergrond 214 x bekeken 1 reactie

Sligro heeft 'genoeg te doen'

Groothandels- en supermarktconcern Sligro heeft overnames komend jaar op een lager pitje gezet.

"We hebben genoeg te doen'', aldus financieel topman Huub van Rozendaal. Sligro kocht tachtig voormalige Edah-supermarkten en is nog volop bezig deze winkels te verbeteren.

Bij de presentatie vandaag van de jaarcijfers over 2007 maakte Sligro, uitbater van EM-TE en Golff-winkels, bekend dat de grootste onzekerheid voor 2008 de supermarktdivisie is. De sterk stijgende prijzen voor voedingsmiddelen kunnen tot meer onrust in de supermarktsector leiden, meent Sligro. Om de resultaten bij de 150 winkels op peil te houden heeft Sligro maatregelen getroffen zoals meer promotieacties en het reduceren van personeelskosten. Het bedrijf verwacht hiervan de financiële effecten te zien in de tweede helft van 2008.

Volgens Sligro is het nog te vroeg om betrouwbare uitspraken te doen over de verbeteringen in de supermarktdivisie. Daarom geeft Sligro voor 2008 geen prognose af. De groothandeltak, goed voor ongeveer 65 procent van de omzet, boerde goed in 2007. Sligro verwacht dat deze divisie zich verder opwaarts zal ontwikkelen.

Van Rozendaal sluit echter niet uit dat Sligro in de toekomst aankopen doet. "Sligro heeft de afgelopen jaren overnames gedaan en dat zullen we in de toekomst ook zeker blijven doen, maar we hebben geen haast.''

Sligro boekte over 2007 een nettowinst van 74,2 miljoen euro, 19,5 procent hoger dan een jaar eerder toen de winst uitkwam op 62 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) nam toe van 90 tot 96 miljoen euro. De omzet kwam uit op 2,066 miljard euro.

Beleggers reageerden verheugd op de jaarcijfers. Het aandeel schoot direct na de opening van de beurs in Amsterdam 14 procent omhoog. Daarna stabiliseerde het aandeel meer, maar noteerde om 10.25 uur 9,6 procent hoger op 25,44 euro.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  kas

  problemen
  sligro en prisma
  supermarkten
  sligro berekend
  hoge prijzen aan ondernemers

Of registreer je om te kunnen reageren.