Home

Achtergrond 146 x bekeken

Scottish & Newcastle bevestigt verwachting 2007

De Britse bierbrouwer Scottish & Newcastle heeft zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar 2007 bevestigd. Tegelijkertijd volhardde het bedrijf in zijn afwijzing van het overnamebod van Heineken en het Deense Carlsberg.

Het verhoogde bod van 780 pence per aandeel dat zij vorige week deden, is te laag, herhaalde S&N. ”In weerwil van de moeilijke situatie op de markt, heeft S&N in het vierde kwartaal goed gepresteerd in zowel Groot-Brittannië als in Frankrijk”, zo liet de brouwer weten.

In het vierde kwartaal ging de omzet van de belangrijkste merken van S&N met 1 tot 3 procent omhoog. De totale omzet bleef gelijk ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Het aandeel van S&N stond maandag een half procent hoger, terwijl Heineken een half procent inleverde.

S&N houdt vol dat Heineken en Carlsberg de waarde van de Russische bierbrouwer BBH onderschatten. Dit bedrijf is gezamenlijk eigendom van Carlsberg en S&N. De Britse brouwer eist van Carlsberg dat het alle gegevens over BBH openbaar maakt en streeft volgens bronnen ook naar volledige zeggenschap over de Russische brouwer. S&N zou volgens mediaberichten hulp aangeboden hebben gekregen van de Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch in de strijd om BBH.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.